Baş Belası

  • 14 Aralık 2019 / 18.00
  • 25 Aralık 2019 / 19.00

Yönetmen: Rikke Kolding
Oyuncular: Tessa Hoder, Loui Buhl, Andrea Coloma, m.fl
Danimarka, 2018, 8 bölüm, 60', HDD, renkli
Danca; Türkçe altyazılı

Kendi ayakları üzerinde durma, kendine karşı dürüst olma ve yetişkinlikle başa çıkma süreçlerini anlatan mizahi ve samimi bir olgunlaşma öyküsü. Bu Danimarka dizisi,Kopenhag’ın kuir topluluğunda genç olmanın ne anlama geldiğini yoğun ve içten bir üslupla ele alıyor. Aynı zamanda kişinin ve içinde bulunduğu topluluğun bazen nasıl bir karmaşa ve yanlış anlamalar sarmalına kapılabileceğini, buna eşlik eden taze aşklarla beraber anlatıyor.

Baş Belası, yaratıcılarının gerçek yaşam öykülerinden ilham alıyor. Kopenhag’ın kuir topluluğuna içeriden bir bakış sunuyor ve Danimarka ve Norveç medyasında nadiren yer bulan bir gruba ses veriyor.

Arkası Şimdi!

7 YÜZ

Arkası Şimdi!

555

Arkası Şimdi!

Biseksüel

Arkası Şimdi!

Baş Belası

Pera Öğrenme’yle #KendinGez Bana Bak!’tan Beş Eser

Pera Öğrenme’yle #KendinGez Bana Bak!’tan Beş Eser

Bana Bak! “la Caixa” Çağdaş Sanat Koleksiyonu’ndan Portreler ve Diğer Kurmacalar sergimizi gezerken çocuklarınıza rehberlik etmek ister misiniz? Sergimizden beş farklı eseri ele aldığımız bu yazımızda, rehberlerimizin çocuklara sergimizi anlatırken nasıl bir yol izlediğini göreceksiniz.

Pera Müzesi’nin Genç Sergileri

Pera Müzesi’nin Genç Sergileri

Pera Müzesi’nin sergiler ekibinden Begüm Akkoyunlu ve Tania Bahar ilk açıldığımız günden bu yana süregelen ve artık bir gelenek halini alan “Genç Sergiler”in hikâyesini Pera Müzesi Blog için anlatıyor!

Tigran Mansurian ile bir söyleşi - Nairi Galstanian

Tigran Mansurian ile bir söyleşi - Nairi Galstanian

 Dünya çapında yankı bulan film üzerine Andrey Tarkovski, Parajanov’u “bir dahi” olarak nitelendirirken Michelangelo Antonioni ise “çarpıcı, mükemmel bir güzellik” olarak tanımladığı filme ilişkin, “Bana kalırsa Parajanov, dünyanın en iyi yönetmenlerinden biri” değerlendirmesinde bulundu. Filmin müziklerini besteleyen ve bu vesileyle yeni, müzikal bir dil icat eden Ermeni besteci Tigran Mansurian ise, Sayat-Nova’yı “evrensel bir öneme sahip, olağanüstü bir olay” olarak tanımladı.